Hámori Zsófia

Hámori Zsófia: Szürreália

(és más novellák)

Huszonegy különös történet álmatlan félelmeinkről, vonzódásról, egyszerű örömökről és emberi tragédiákról. Megszokott hétköznapok és abszurd sorsok keverednek e szürreális, ám mégis megdöbbentően valószerű könyvben. Novelláim szereplői mindennapi tépelődéseink sajátságos lenyomataiként bolyonganak térben és időben, elszenvedve mindazt, amiről csak ritkán beszélünk.

Második kötetemben nehéz, egész estét betöltő elbeszélések és fesztelen gondolatok váltják egymást. Képzeletünk ismét elrugaszkodik az átlagostól, hőseink szokatlan kötődéseket építenek ki, rég megszökött álmokat kergetnek, vagy saját tükörképüket kutatják egy feje tetejére állt világban.

Vélemények, kritikák

[…] Zsófia novellái telítve vannak abszurditással, melankóliával, néhol meghökkentő, brutális, néhol szívet szorongató. […] Csak azt sajnálom, hogy nem ismerik többen az írónő műveit, sok ismerősömnek kötelező olvasmánnyá tenném őket, hogy felnyíljon a szemük. Fölkerné Kosztyu Viola

A szerzőről

Hámori Zsófia

1986 novemberében születtem, egy Losonc nevű kisvárosban. Magam vállaltam hivatásom, mert az alkotásból fakadó energikus szenvedélyt mindennél jobban kedvelem. Néhány éve, hogy Svájcban élek. Szeretem kicsi, ám hűséges olvasótáboromat. Csendben, egyedül dolgozom egy általam elképzelt, markáns érzelmekre épülő világban. Ihletemet ki nem mondott benyomásokból, rémálmokból és a legabszurdabb hétköznapi élményeimből merítem… Bővebben»

A könyvkészítőkről

E könyv számtalan elhivatott szakember hosszú munkájának eredménye. A borítót Matsuoka Yoko japán grafikus tervezte és rajzolta, míg a szövegek szerkesztését, nyelvtani ellenőrzését és korrektúrázását Kelemen Lívia nyelvész végezte. A kötet tipográfiája és tördelése Kalmár Gergely, a magas minőségű keménytáblás, cérnafűzött kötés a Print Invest Magyarország-H Zrt. nyomdászainak munkája. Bővebben»